dimecres, 11 de maig del 2016

Cronos Cap de Crues - Descobreix Pau

Aquest dissabte arriba la primera prova de la lligueta de Cronos del Cap de Creus.

En el municipi de Pau es donarà el tret de sortida de la lligueta, amb una cursa de 6km i un desnivell positiu de 600m. El recorregut pujarà per un dels itineraris més coneguts d’aquest municipi, el camí de la Creu Blanca.

Us deixem amb una breu presentació del municipi de Pau i la seva història, perquè coneixeu de primera mà que envolta aquest poble. (podeu ampliar l’informació visitant la web del municipi www.pau.cat

El terme municipal de Pau s´estén pels vessants meridionals de la Serra de Rodes, en contacte amb la plana al.luvial de la conca de la Muga, a la rodalia del desaparegut estany de Castelló, en contacte amb els Aiguamolls de l´Empordà.

El poble és a la zona de contacte entre la muntanya i la plana. El lloc és ja esmentat l´any 982. L´antic castell  de  Pau  esdevingué  centre  de  la  baronia  de Pau. El conjunt del municipi s´agrupa entorn de l´església i la plaça, i s´allarga pels camins que hi condueixen. Les cases, moltes d´elles de dues plantes i amb golfes o graners a la part superior, cellers coberts amb volta de pedra o de maó als baixos i terrasses adossades a les façanes sobre arcs de mig punt, conformen un conjunt de gran interès.

A  Pau  s´han  descobert  nombrosos sepulcres megalítics, com el sepulcre de corredor de la Barraca d´en Rabert o de la Burnaua, el dolmen del Coll del Bosc de la Margalla, la cista del Puig Margall o del Mas Margall, el dolmen de les Vinyes Mortes I, el dolmen de les Vinyes Mortes II i, el dolmen de la Creu Blanca, avui desaparegut.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada